Behandelingen

* Drukpuntmassage

* Dorn werveltherapie / Breussmassage

* Voetreflex

* Stoelmassage voor particulieren en bedrijven

* Ontspanningsmassage

* Sportmassage

* Tapen / bandageren

 

Drukpuntmassage
Deze vorm van massage is te vergelijken met Shiatsu en Acupressuur, maar is minder uitgebreid. De masseur oefent met de toppen van zijn duimen of wijsvingers diepere druk uit op plaatsen van je lichaam waar je door spanning pijn voelt, zoals bij nekpijn. Door langdurig aandacht aan je verknoopte spieren te besteden, worden deze tot ontspanning gebracht. Meestal vindt drukpuntmassage plaats rond de schouders of aan beide zijden van de wervelkolom.

 

Dorn
Dit is een zachte werveltherapie. De Dornmethode is eenvoudig en doeltreffend. Tijdens de behandeling worden geen medicijnen, injecties of instrumenten gebuikt. Bij de Dornmethode worden steeds alle wervels en gewrichten onderzocht en zonodig gecorrigeerd. Deze correctie vindt plaats tijdens het uitvoeren van een bepaalde beweging. Door deze speciale beweging worden de spieren voor de gek gehouden en kunnen de spieren de correctie niet tegenwerken. Met deze methode kan het zelfs zo zijn dat na jaren klachten te hebben gehad, u na de behandeling pijnvrij bent.

De basis van de Dornmethode is altijd de correctie van het beenlengteverschil.

 

Voetreflexologie
Bij deze massagetechniek masseert men via de reflexzones van de organen – die zijn terug te vinden in de voeten – indirect het hele lichaam. De gevoeligheid van de reflexzones hangt samen met de conditie van het corresponderende orgaan. Tijdens de voetmassage stelt de masseur onevenwichtigheden in het lichaam vast die ziekten kunnen veroorzaken en corrigeert deze. Ook activeert en ondersteunt deze massagevorm het vermogen dat de mens van nature heeft om zichzelf weer in balans te brengen.

 

Stoelmassage
Een stoelmassage ontspant de spieren op plekken in je lichaam die het meest te lijden hebben van werkstress of een verkeerde houding, zoals je hoofd, nek, rug en schouders. De massage wordt gegeven in een speciaal daarvoor ontworpen stoel die alle ledematen ondersteunt zodat het lichaam zich kan ontspannen. De techniek is gebaseerd op Shiatsu. De stoelmasseur oefent druk uit op een serie acupressuurpunten die de processen in je lichaam positief beïnvloeden. Bij de massage houd je je kleding aan en er wordt geen olie gebruikt. De stoelmassage kan op locatie worden toegepast.

 

Ontspannings- massage
Een lichaamsmassage op de huid, waarbij een warme of koude massageolie met etherische oliën wordt gebruikt. De masseur behandelt verschillende spieren en spiergroepen, waardoor de doorbloeding van de weefsels verbetert, afvalstoffen worden afgevoerd en de stofwisseling van de spieren en de spierfunctie verbeteren. Het lichaam wordt zachtjes gekneed en zo ontladen van alle negatieve spanningen. Hierdoor is een totale ontspanning van het lichaam mogelijk.

 

Sportmassage
Sportmassage is bedoeld om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van lichamelijke inspanning, te verlichten en de soepelheid in de spieren terug te brengen. Omdat sommige activiteiten in ons dagelijks leven vaak dezelfde invloed op ons lichaam hebben als sporten, is deze vorm van massage ook voor niet-sporters zinvol. De afvalstoffen die zich in de spieren hebben opgehoopt veroorzaken pijn of kramp. Door de spieren intensief te masseren, wordt de stofwisseling positief beïnvloed en herstellen je spieren sneller. Daarbij zorgt een verwarmende massageolie ervoor dat de verkrampte spieren zich ontspannen.

 

Tapen / Bandageren
Immobiliseren en herstel bevorderend, therapie ondersteunend.
Met diverse soorten tapen (MTC en sporttape)

 

Prijs / vergoeding:
Alle behandelingen van 25 min zijn € 28,00
Alle behandelingen van 50 min zijn € 50,00
Ontspanningsmassage van 50 min is € 50,00
Stoelmassage is € 19,00

 

Uw behandelingen worden vergoed door uw zorgverzekeraar mits u aanvullend verzekerd bent voor alternatieve therapie. De hoogte van de vergoeding is zeer verschillend per aanvullende verzekering. U kunt dit bij uw zorgverzekeraar navragen. Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging KaTa Nederland.

Betaling is gelijk na uw behandeling, u kunt contant of via pin betalen.
Na betaling ontvangt een factuur welke u aan uw verzekeraar kunt opsturen.