De praktijk

Historie

Onze praktijk voor massage en gezondheid is in 2004 gestart in Hoensbroek in juli 2011 zijn wij verhuisd naar Nuth. Ondertussen zijn wij gevestigd Hoensbroek. Zie Info en Contact voor meer informatie.

Over Ons

Pramassan betekend praktijk voor massage en gezondheid (PRA praktijk MAS massage SAN betekend gezondheid in de oosterse filosofie)

Wij behandelen mensen vanuit een holistische benadering.

De woorden ‘holisme’ en ‘holistisch’ komen van het Griekse woord ‘holos’, dat ‘heel’ betekent. Binnen de holistische visie wordt de mens gezien als een fysieke, mentale, emotionele, sociale en spirituele eenheid. Als we kijken naar deze aspecten dan weten we dat ze allen invloed op elkaar hebben en in verbinding staan met elkaar.

Een aandoening of symptoom ontstaat nooit zomaar en kan u iets vertellen. Het lichaam vraagt op zo’n moment om uw aandacht. Aandacht voor dat wat herkenbaar en zichtbaar is (het bewuste) maar ook aandacht voor dat wat onder het oppervlak van het bewuste zit (het onbewuste). U bent meer dan alleen een lichaam. Ook uw gedachten, uw emoties en uw belevingen maken deel uit van wie u bent.

Dit betekent dat wij niet alleen naar uw klachten luisteren maar dat wij u ook graag helpen om de oorzaak van uw klacht te vinden.

Door verschillende technieken toe passen helpen wij u om uw fysieke, emotionele en mentale lichaam weer in evenwicht te brengen.